niedziela, 15 stycznia 2017

Domowy majonez z całego jajka

Wszystkie składniki musza mieć temperaturę pokojową.
Ubijałam blenderem.
Do wysokiego pojemnika wkładamy:
1 całe jajko (sparzone)
1 łyżka musztardy
1 czubata łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki białego pieprzu
sok z 1/2 cytryny
Blendujemy dodając stopniowo 250 ml oleju.
W lodówce może stać max. 4 dni.
Można dodać posiekaną zieleninę.

1 komentarz:

  1. Maionese fatta in casa con uova intere
    Tutti i componenti devono essere a temperatura ambiente.
    Sto sfornare frullatore.
    Per mettere alta contenitore:
    1 uovo intero (sbiancato)
    1 cucchiaio di senape
    1 colmo cucchiaino di zucchero
    1/2 cucchiaino di sale
    1/2 cucchiaino di pepe bianco
    Succo di 1/2 limone
    Mix gradualmente aggiungendo 250 ml di olio.
    Il frigorifero può essere max. 4 giorni.
    È possibile aggiungere verdure tritate.

    OdpowiedzUsuń